Omdat je nooit weet wanneer je het nodig gaat hebben

Boeken

Dit is een verzamelpagina voor al mijn (gepubliceerde) boeken. Ik schrijf vooral fantasy, maar daag mezelf regelmatig uit met nieuwe genres en schrijfstijlen.

Ik specialiseer in bijzondere boeken waarin ik iets nieuws probeer. Zoals interactieve boeken die tegelijkertijd een spel zijn, romans die vol staan met illustraties, of reeksen die tegelijkertijd een website zijn.

Ook schrijf ik doorgaans universele verhalen: ze spreken kinderen/jongeren het meeste aan, maar zijn eigenlijk door iedereen goed te lezen.

Klik op de link van een boek om de officiële pagina te bezoeken! Ze staan op volgorde van NIEUW naar OUD, binnen diens categorie.

Mijn grootste, beste, gratis te genieten werk is De Levenssaga: een website met korte verhalen die samen een groter verhaal vertellen.

Deze website is een blog, wat betekent dat het is ontworpen om al mijn schrijfwerk zo goed mogelijk weer te geven. Al mijn andere werk, inclusief meer informatie, is altijd te vinden op mijn portfolio.

Prentenboeken

Ronde Ogre (coming soon)

Dit boek is nog in ontwikkeling. Het is een (soort van) vervolg op Vierkante Ogre. Het bijbehorende (computer)spel is al wel beschikbaar!

Het Rijk van Wondersteboven

Duchy leeft in een bijzondere wereld: alles is opgebouwd uit een paar vierkantjes, ook wel “pixels” genoemd. Maar de dieren zijn niet tevreden: ze willen méér pixels en stelen ze van de andere kant …

Vierkante Ogre

Interactief prentenboek! Een vloek treft de Ogres: ze worden langzaam blind naarmate ze ouder worden! Als Vierkante Ogre wakker wordt en slecht kan zien, is hij bang dat het te laat is, en rent weg door de grotten op zoek naar een oplossing voor de vloek …

De Konijnenklas

Od is zijn passie voor lesgeven kwijt. Gelukkig helpt zijn klas hem om op avontuur te gaan, zoekend naar de Passievrucht, maar niets is wat het lijkt …

De Kat van Sinterklaas

Een keuzeverhaal over een kat die door Europa reist en haar vader probeert terug te vinden. Mijn allereerste prentenboek!

Kinderen

Piraat Raadselbaard

Een interactief kinderboek over piraten, avonturen, magie, en een strijd tussen goed en kwaad. Temata’s ouders komen thuis met hun schat. Eindelijk, nadat ze haar jaren alleen hebben gelaten. En dan … blijkt de schat leeg.

De Levenssaga

Een raamvertelling van legendes voor alle leeftijden, over het ontstaan van leven op aarde, en de geschiedenis tot dit moment. In de vorm van een gratis website helemaal ingericht voor lekker lezen!

Jongeren

Jij moet het eerst zeggen

Een jongen en een meisje—vreemdelingen—ontmoeten elkaar na school. Een half uur later zijn ze samen weggelopen. Slechts één van hen komt drie dagen later thuis.

De Vijf Eilanden (en andere rekenfouten)

Vijf eilanden, gescheiden door mysterieuze magische verschillen, waar baby’s wijs zijn of monsters heersen, zoeken wanhopig een manier om samen te werken tegen allesverwoestend gevaar.

Als dit huis straks overstroomt

Een roman over een groep jongeren die vecht om aandacht voor klimaatverandering. Ze zijn bang dat de dijken rondom hun dorp elk moment kunnen breken, maar worden niet gehoord. Semi-geïllustreerd.

Non-fictie

Het Boek Tegen School

Een boek vol tips, cartoons en wijsheden om school te overleven. Wat vooral betekent dat je er zo min mogelijk tijd aan kwijt bent, zodat je die tijd kan steken in dingen die wél nuttig zijn!

In ontwikkeling

Als mogelijk, geef ik hier aan waaraan ik werk of wat je (ergens) in de toekomst kan verwachten.

  • De diamanttrilogie: een drietal kinderboeken die los te lezen zijn, maar samen een meeslepend verhaal vertellen. (Gebaseerd op mijn eigen musicals van jaren geleden die ik nu in boekvorm wil schrijven en uitgeven.)
  • Seazara: een YA fantasy boek. Deel 1 is geschreven, maar ik wil mijn plan voor 4 delen af hebben voordat ik het definitief uitgeef.
  • Wildebyte: mijn eerste Engelse (kinder)boek. Deel 1 is af, maar moet nog verfijnd.
  • (De Levenssaga krijgt dus elk jaar 10 nieuwe korte verhalen, meestal rond de zomer. Maar dat is een doorlopend project.)