Omdat je nooit weet wanneer je het nodig gaat hebben

Ronde Ogre

Het computerspel is af (en al gratis te spelen), het prentenboek laat nog op zich wachten!

De pagina hieronder is dus nog in opbouw.

TO DO: Kopplaatje

Ronde Ogre is een interactief prentenboek gemaakt door mij (Tiamo Pastoor). Het telt 100+ Pagina’s voor de prijs van 20 euro.

Het speelt zich af in dezelfde wereld als Vierkante Ogre, maar is ook prima alleenstaand te lezen.

Klik hieronder om het te kopen:

MijnBestseller is de uitgever van het boek, dus als u het daar koopt is de levering doorgaans sneller en gaat een groter deel van de opbrengst naar mij.

Heeft u het boek al gekocht? Dan vindt u hier bonusmateriaal:

Waar gaat het over?

Als Ronde Ogre hoort dat Vierkante Ogre zomaar is vertrokken — zonder haar nog wel! — gaat ze meteen achter hem aan. Maar omdat ze beter kan zien, en haar lieve huisdier mol heeft om te helpen, is ze veel sneller dan hij en neemt een hele andere route.

Ze ontmoet rare wezens, bezoekt plekken die Vierkante Ogre compleet over het hoofd zag, en probeert waar mogelijk hem te helpen om veilig bij de uitgang te komen. Maar ze werkt zó hard, en rent zó snel, dat ze zichzelf uitput en op de meest onhandige momenten haar ogen sluit … en in slaap valt.

Kan jij haar helpen om heelhuids de uitgang te bereiken?

TO DO: Plaatjes uit het boek hier.

Wat is een interactief prentenboek?

Als je Vierkante Ogre hebt gelezen, wat dus sterk aan te raden is, weet je al wat dit betekent: het boek bevat puzzels!

De puzzels zijn in de kern hetzelfde als in het origineel: je hebt een aantal beurten om Ronde Ogre naar de uitgang te verplaatsen, en elke beurt mag je naar boven/onder/rechts/links verplaatsen.

Maar … Ronde Ogre heeft al een perfect zicht. Ze wil altijd bewegen, altijd sneller zijn, altijd actief zijn! Dus als zij beweegt schiet ze door totdat ze ergens tegenaan botst. En als ze te veel vakjes heeft bewogen … is ze moe en valt ze in slaap.

Een hele nieuwe uitdaging in 90 puzzels (boek).

TO DO: Plaatjes van de puzzels hier.

Ronde Ogre: het computerspel

Wil je nóg meer puzzels? Of juist een voorproefje? Probeer dan het bijbehorende computerspel: Round Ogre

Deze heeft maar liefst 1000 puzzels verspreid over 50 werelden!

(Alle puzzels voor het prentenboek zijn speciaal daarvoor gemaakt en komen niet voor in dit spelletje. Daarnaast heeft dit spelletje natuurlijk niet het verhaal en de prenten, en is het in het Engels.)

Wat is er anders?

Natuurlijk is de hoofdpersoon, het thema, de prenten, en het hele verhaal anders dan Vierkante Ogre. Het is allemaal opnieuw, from scratch, getekend en geschreven!

Maar ook de puzzels zijn anders. Hoewel de basis precies hetzelfde is, is alles daaromheen veranderd. Ronde Ogre heeft andere regels, systemen, speciale vakjes, met als gevolg hele andere puzzels.

Ook heb ik natuurlijk veel geleerd van Vierkante Ogre. Ik denk dat Ronde Ogre nóg beter is in het uitleggen van nieuwe regels. Het weet met minder vakjes juist betere puzzels weet te maken. Het maakt beter gebruik van het feit dat dit een fysiek prentenboek is. Daardoor is het ook ietsje makkelijker dan Vierkante Ogre.

om een idee te geven. De “moeilijkere puzzels” uit Vierkante Ogre zijn 4×4 vakjes groot en hebben vaak 10-15 zetten. In Ronde Ogre zitten alleen 3×3 puzzels en is het zéér zeldzaam dat er 10+ zetten nodig zijn. En toch blijft het altijd uitdagend 🙂

Als je wilt weten welke wijsheden ik precies heb opgedaan, en wat ik heb verbeterd, raad ik aan om mijn devlogs te lezen! Zie de sectie hieronder.

Hoe heb je dit gemaakt?

Een groot deel van het werk is gedaan tegelijkertijd met de ontwikkeling van Vierkante Ogre. Ik stel dus voor dat je eerst de devlogs of ontwikkelingsdagboeken leest voor dat project.

Desondanks is dit een opzichzelfstaand project, met allemaal unieke uitdagingen en toevoegingen, dus ik heb nog een extra devlog geschreven:

  • [Visueel dagboek] Ronde Ogre: <TO DO> over het script ( = het verhaal) en de plaatjes van dit boek. Deze volgen grotendeels de stijl vastgelegd in Vierkante Ogre, maar ik vond enkele grote aanpassingen wel opz’n plaats.
  • [Puzzeldagboek] Ronde Ogre over het ontwikkelen van de puzzelregels en het maken van de uiteindelijke puzzels. (Wederom ligt de focus op het computerspelletje, want die helpt daarbij.)