Omdat je nooit weet wanneer je het nodig gaat hebben

Bordspellen

Al mijn hele leven ben ik in de ban van (bord)spellen. Zodoende maak ik zelf ook al heel lang spellen, die steeds professioneler werden toen ik als freelance kunstenaar aan de slag ging.

Al mijn bordspellen zijn gratis te downloaden. Je hoeft slechts enkele blaadjes te printen (en knippen).

De meeste van mijn computerspellen zijn óók gratis, maar niet allemaal.

Deze website is een blog, en dus ontworpen om zo goed mogelijk schrijfwerk weer te geven. Voor een volledig overzicht van mijn werk, inclusief plaatjes en meer informatie, kan je altijd terecht op mijn portfolio.

Pandaqi Blog

Ik schrijf graag over spellen en hun ontwikkelingsproces. Wat ging er goed? Wat ging er fout? Waar zaten de problemen bij dit spel en hoe heb ik die geprobeerd creatief op te lossen?

Daarom hou ik vaak “dagboeken” (of “devlogs”) bij van alle projecten.

Al deze artikelen kan je vinden op mijn andere blog: Pandaqi (Blog)

Of krijg hier wat meer informatie over dit blog en waarom ik het doe: Pandaqi Blog (op Niet Dat Het Uitmaakt)

Pandaqi Games

Het is mijn doel om zo veel mogelijk mensen te introduceren tot de wondere wereld van spellen. Om te laten zien welke gave dingen je ermee kunt doen en hoe je als groep (gezin, vrienden, jij en je partner, wat dan ook) een leuke tijd kunt hebben.

Daarom zet ik hoog in op zo goedkope mogelijke spellen (je hebt doorgaans alleen lage printkosten), zo toegankelijk mogelijk en zo innovatief mogelijk.

Spellen hebben meer schrijfwerk dan je denkt (spelregels, teksten op kaarten, marketing, eventuele scenario’s in het spel, etc.), maar zijn grotendeels natuurlijk andere media.

Daarom heb ik een aparte website voor al mijn spellen: Pandaqi (Games)

En een aparte pagina daarop voor al mijn bordspellen: Pandaqi (Boardgames)

Deze websites zijn wederom in het Engels! Ze zijn gemaakt om véél beter plaatjes te laten zien, filmpjes, interactieve elementen, knoppen waarmee je de bestanden kan downloaden, etcetera.

Mijn allereerste spellen stonden wel degelijk op dit blog, in het Nederlands. Hier zijn de oude links, maar weet dat dit dus niet mijn nieuwste of beste werk is.

Wie is de Trol?

Voor dit spel maak ik een uitzondering. Het is geïnspireerd door Wie is de Mol? en daardoor geheel Nederlands. Het is een van mijn laatste projecten en ik denk dat het héél mooi is geworden.

Zie de officiële pagina: Wie is de Trol?

One Paper Games

Dit is een genre dat ik heb ontwikkeld. Het doet letterlijk wat het zegt: je hoeft maar één A4-tje te printen (of te pakken), een paar pennen, en je kan een volledig spel spelen.

Deze pagina legt alle voordelen en nadelen uit: One Paper Games

Reguliere spellen