Omdat je nooit weet wanneer je het nodig gaat hebben

Into My Arms v2.0!

Enkele maanden geleden bracht ik groot nieuws: ik had een professioneel spel gemaakt en ingezonden naar een spellenwedstrijd!

Nu breng ik nóg groter nieuws: ik heb dat spel flink uitgebreid, netjes afgemaakt, en officieel gepubliceerd!

Download (voor de computer): Into My Arms – Relaxing puzzles about love

Download (voor Android telefoons): Into My Arms – Cute cooperative puzzles

Voor meer informatie: bezoek de officiële spelpagina

Het spel heet Into My Arms en vertelt een verhaal over liefde, verspreid over 40 puzzels met een uniek mechanisme: je wint het level door in elkaars armen te vallen. Het is een relaxte ervaring, voor 1-2 spelers, en geschikt voor de hele familie.

Wat is er bijzonder aan dit spel?

Ik heb met dit spel meegedaan aan een van de grootste spellenwedstrijden: GitHub Game Off. Hierbij heb je een zeer korte tijd (1 maand) om een spel te maken volgens een bepaald thema.

Vanwege andere verantwoordelijkheden had ik nog korter de tijd: twee weken.

En toch … van de 237 deelnemers … ben ik 11e geworden!

Ik kreeg zeer positieve reacties, wat mij motiveerde om het spel helemaal af te maken en netjes uit te brengen.

Daarnaast ben ik een groot voorstander van multiplayer spellen (en het liefst coöperatief). Ik heb hoog en laag gezocht, maar er zijn nauwelijks dat soort spellen te vinden voor de mobiel. Dat wil ik veranderen. Ik wil spellen maken die je met je vrienden, kinderen, familie, wie dan ook samen kunt spelen.

Daarom heb ik een puzzelspel gemaakt waarbij je twee poppetjes bestuurt. En omdat je alleen kunt winnen als je in elkaars armen valt … moet je wel samenwerken.

Wat is er veranderd?

De originele versie had maar 13 levels en slechts een paar nieuwe dingen.

Deze versie heeft 40 levels, een stuk of 10 unieke mechanismes, en afgewerkte graphics en sound.

Deze versie 2.0 krijgt lovende recensies, zoals “echt supergaaf!” door mijn zusje (die het spel als eerste had uitgespeeld … na enkele hints van mij), en “ziet er vet uit!” van mijn vrienden, en “daar moet je echt iets mee doen” van mijn ouders.

Maar even alle grapjes terzijde: dit voelt voor mij als een professioneel spel. Iets waarvoor ik geld zou vragen als ik het spel niet in eerste instantie had ingestuurd voor een spellenwedstrijd. (Bij het insturen was je verplicht om de originele code mee te sturen, om andere programmeurs in spé te helpen. Dus geld vragen voor dit spel slaat nergens op, want iedereen kan de code zo terugvinden en het spel gratis spelen.)

Wat is het verhaal?

Ik ga natuurlijk niet precies zeggen hoe het zit. Maar dit introfilmpje legt uit wat het idee van het spel is, in de vorm van een soort sprookje:

 

De toekomst

Misschien krijgt dit spel nog een grote uitbreiding, of een op zichzelf staand vervolg. Ik heb namelijk het idee dat ik, met wat grote aanpassingen, nog véél gavere dingen kan doen met dit concept.

Maar voor nu ben ik blij met mijn eerste professionele speluitgave, inclusief het feit dat ik voor het eerst een spel op de App Store heb gekregen.

En ik ga snel door met andere schattige spelletjes die je samen op de mobiel kunt spelen 🙂

 

Er zijn (nog) geen reacties.

Geef een reactie