Omdat je nooit weet wanneer je het nodig gaat hebben

Into My Arms

Oké, ik weet dat ik de vorige keer zei dat ik weer terugging naar mijn hoofdproject (“Package Party” – een coöperatief computerspel over pakketjes bezorgen) … maar er kwam nog een spellenwedstrijd op mijn pad en ik had een goed idee dat ik niet kon weerstaan.

Into My Arms is een schattig, simpel puzzelspel voor PC (Windows/Mac/Linux) en mobiel (Android). Je bestuurt twee poppetjes tegelijkertijd, wat betekent dat je het in je eentje kan spelen, maar ook met twee personen.

Hoe win je een level? Door in elkaars armen te vallen 🙂 Een van je spelers moet achteruit van een hoogte stappen en “bovenop” de andere vallen.

Maar het wordt nog moeilijker: een heks heeft jullie vervloekt en ervoor gezorgd dat de spelers elkaar niet mogen aankijken! Zet ook maar één verkeerde stap, draai één keer de verkeerde kant op, en je verliest het level …

Hieronder staat de “story trailer” voor het spel: het vertelt een verhaaltje over de spelers (“geliefden”), waarom ze in elkaars armen moeten vallen, en wat die heks er allemaal mee te maken heeft.

En dit is de “gameplay” trailer die daadwerkelijk laat zien hoe het spel speelt:

Als je het spel wilt downloaden, bezoek dan simpelweg de officiële pagina, scroll naar beneden, en klik download: Into My Arms

Of je klikt gewoon op de “Download Now” knop hieronder.

Hoewel ook dit spel in slechts een paar weken is gemaakt, voor zo’n spellenwedstrijd, vind ik het zeer goed gelukt en ga ik er waarschijnlijk verder aan werken. Ik heb een paar hele goede ideeën voor spelelementen, waarmee ik denk ik wel zo’n 30 interessante levels kan maken. Als ik het spel vervolgens wat mooier (“polished”) maak, ga ik proberen het spel op de Play Store/App Store te zetten.

Het is altijd een kleine droom van mij geweest om een eigen spel op mobiel uit te brengen, dus het zou heel gaaf zijn als die uitkomt. (Hoewel het tegelijkertijd ook eigenlijk niks voorstelt vandaag de dag. Je betaalt 25 euro om te mogen uitgeven, je klikt in je spelprogramma op de knop “Exporteer naar Android”, en 95% van het werk is gedaan. Maar goed, dromen blijven dromen.)

Dus dat was weer even een update over mijn werk. Ik ga nu weer terug naar het pakketjesspel, want over anderhalve week moet daarvoor de volgende update uitkomen. (Ik publiceer elke maand een grote update. Deze keer zal de update 10 levels bevatten, véél mooiere plaatjes, en een paar compleet nieuwe systemen.)

Hopelijk ziet het spel er leuk uit. En mocht je tijd vinden om het te spelen, laat dan vooral weten wat je ervan vindt!

Er zijn (nog) geen reacties.

Geef een reactie