Omdat je nooit weet wanneer je het nodig gaat hebben

Wildebyte Arcades!

Vorig jaar heb ik regelmatig in mijn updates verteld over mijn eerste Engelse boekenreeks. Vandaag is het eerste deel van die reeks eindelijk uitgekomen!

Het heet Unfinished Game en is zowel digitaal als fysiek verkrijgbaar in praktisch alle winkels. Klik de link voor de officiële pagina met kooplinks of meer informatie.

De reeks heet Wildebyte Arcades en gaat, zoals verwacht, over de Wildebyte. Deze persoon is terechtgekomen in de wereld van videospellen! Elk boek beland je in een nieuw spel waarin nieuwe problemen moeten worden opgelost. Zo krijg je veel actie en avontuur in een unieke setting, maar ook stiekem uitleg over hoe spellen en computers werken achter de schermen.

De reeks is episodisch, wat betekent dat elk deel op zichzelf staat en je het in alle volgordes kan lezen. Desondanks zijn er wel enkele overkoepelende verhaallijnen voor wie meerdere delen leest (niet perse op volgorde).

Het zijn korte boeken (de helft van een normaal boek) die dus een mix zijn van realistisch, science-fiction en fantasy. Hoewel het voornamelijk kinderen en jongeren zal aanspreken, is het geschreven om voor iedereen leesbaar te zijn. Dat betekent dat er ook volwassen elementen in zitten en er geen “dumbing down” plaatsvindt.

(Ik probeerde echt heel hard om voor deze reeks luchtige avontuurtjes te schrijven. Maar ik heb verhalen simpelweg altijd veel sterker en interessanter gevonden als het ergens over gaat, dus dat sloop er automatisch weer in. Een perfect verhaal is een mix van spannende actie en interessante ideeën, waarbij je dus niet door hebt dat je stiekem begint na te denken over zoiets als “wat is vrijheid?”.)

Dit eerste deel geeft natuurlijk de allereerste introductie. Het zet de wereld voor het eerst op, legt uit waarom diegene daar terecht is gekomen, en—zoals de titel aangeeft—moet de hoofdpersoon een onafgemaakt spel repareren om een missie te halen.

De volgende paar delen zijn al geschreven en hebben zelfs al een cover. De ~5 delen daarna zijn al gepland. De hoop is om 4 of 5 delen per jaar uit te brengen. Zulke kortere boeken helpen mij en mijn hyperactieve hoofd enorm om de projecten te beginnen en af te maken, maar daarnaast zijn er natuurlijk véél spellen die je kunt behandelen, en ze zijn allemaal om andere redenen interessant. Ook weet ik als spellenmaker daadwerkelijk hoe alle bekende spellen ongeveer zullen zijn geprogrammeerd.

Je hebt in ieder geval garantie dat alle boeken van dit jaar uitkomen, want die zijn al af, maar als alles goed gaat kan je uitkijken naar ongeveer 20 delen. Hopelijk is mijn Levenssaga—dat inmiddels richting de 30 verhalen gaat, de helft vertaald—bewijs dat ik zoiets volhoudt.

Deze aankondiging is een paar dagen te laat (als je kijkt naar de originele publicatiedatum), maar ik zal dat niet nog een keer laten gebeuren.

(De verschijningsdatum was eigenlijk enkele dagen geleden. Maar er was vertraging bij een paar services … en ik heb geleerd dat ik mijn documenten echt veel eerder “definitief” moet maken als ik zeker wil zijn dat alles op tijd uitkomt :p

Ik had de documenten al een half jaar geleden ingestuurd, maar niet op de knop geklikt om de pre-order te starten, omdat ik daarna niks meer zou mogen veranderen. Dat moet je blijkbaar wel een paar weken van tevoren doen als je veilig wilt zijn bij mijn nieuwe systeem.)

Oftewel, eerste boek Wildebyte Arcades is nu beschikbaar, geef het een kans als het je iets lijkt!

Er zijn (nog) geen reacties.

Geef een reactie